Café Entreprenör – torsdag

Debatter och spännande möten med entreprenörer som Inspirerar och ger lönsamma råd varje timme.

TORSDAG | FREDAG | LÖRDAG

Dagens program

Torsdagen den 10 november

10.40-11.00

Säljer trivsel i en liten box

Hanna Löfqvist, Johanna Lundberg, Yodabee

Tvål, hårspray eller skäggolja.

HR-konsulten Hanna Löfqvist startade företaget Yodabee för att öka trivseln på arbetsplatser. Hon lyckades så bra att den första kunden, Johanna Lundberg, köpte in sig i företaget. Nu gör företagarduon succé med sin box med hygienartiklar som andra företag kan prenumerera på.

Café scenen

11.10- 11.30

Invigning

Viktor Karlsson, Vd och medgrundare av Telavox

Viktor Karlsson startade Telavox tillsammans med gymnasiekompisen Fredrik Hedberg 2002. Förra året blev Viktor Karlsson utsedd till Supertalang av tidningen Veckans Affärer.

 

Café Scenen

11.40-12.00

Prisutdelning

Vem blir Årets Uppfinnarkvinna?

Vinnaren presenteras och intervjuas.

Café scenen

12.15

Hamburgerhaket – succé innan öppning

Jon Widegren

Med hjälp av sociala medier och en framgångsrik crowdfundingkampanj lyckades Jon Widegren skapa Stockholms hippaste hamburgerhak redan innan det öppnat. 178 personer köpte icke-existerande hamburgare för 36 000 kronor tack vare skicklig marknadsföring på nätet.

 

Café scenen

12.45

#företagarpodden sänder live med spännande gäster. Programledare: Günther Mårder

Livesänder podden

Jessica Löfström, Jessica vann Årets Affärsbragd 2016, har blivit utsedd till Årets entreprenör och ExpanderaMera har blivit utsett till Gasellföretag under flera år. Det här är intervjun som du inte vill missa!

Om företagarpodden
I #företagarpodden får du svar på dina frågor om företagande, en rejäl dos underhållning och nya infallsvinklar på entreprenörskap. Företagarpodden hamnar på andra plats på en lista över de 30 mest populära poddarna inom marknadsföring och ledarskap. Programledare för podden är Företagarnas vd Günther Mårder och juristen Jenny Rosenbaum.
Nytt avsnitt varje onsdag! Du hittar oss på Instagram @foretagarpodden eller på www.foretagarpodden.se.

Café scenen

13.15

Succéinnovation – ledde till patenttvist

Nina Ottosson

Nina Ottossons innovationer för hundar blev en global succé, men ledde också till att många kopierade hennes produkter. Som innovativ småföretagare är noggrannhet i patentprocesserna och en rejäl dos tålamod avgörande.

 

Café scenen

14.30

Panel: Så klarar du dig utan kapital

Carl-Magnus Norden, Jon Widegren, Cecilia Kores, Gustaf Winnberg

Har du svårt att få napp hos riskkapitalisterna? Kanske behöver du inte belåna hus och hem för att förverkliga din affärsidé. Ta betalt i förväg, håll nere kostnaderna eller vänd dig till allmänheten för att få in pengar. Panelsamtal med Carl-Magnus Norden, ägare Crowdcubes, Jon Widegren, grundare Flippin' Burgers, Cecilia Kores, grundare Mumbaistockholm och Gustaf Winnberg, vd Uptrail.

 

Café scenen

15.30

Twitterkupp räddade konkurshotat bolag

Andreas Adelgren

Det svenska företaget ASTG var misskött under flera år, men börsentusiasten Andreas Adelgren såg potentialen. Via Twitter fick han ett stort antal personer att köpa aktier i bolaget och på så sätt avsätta ledningen. Han tog själv över som vd och har på ett år räddat företaget från ruinens brant.

 

Café scenen

16.15

Så kommer du igång – på allvar

Stefan Lindström

Har du fått en lysande affärsidé men ändå inte kommit igång med företagandet? Lyssna då till Stefan Lindström, internationellt erkänd talare och utbildare i entreprenörskap. Han vet vad forskningen säger om motivation och drivkrafter och vad dessa kommer ifrån. Han vet också hur de sex olika entreprenörstyperna brukar agera.

 

 

Café scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från mässan

För Björn Lundén Information är Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén Information

För Visma Spcs är Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

På mässan finns allt du behöver för att starta företag. Lev din dröm!

Caxton Njuki, entreprenör

Partners