Välkommen till Café Starta & Driva Eget – två timmar!

Årets event! Här finns alla de viktiga kontakterna samlade för att starta och driva företag framgångsrikt. Träffa nyföretagare och många andra som går i starta eget tankar. Tävla om en hemsida, 10 bokföringsprogram, 5 böcker starta företag mm. Entreprenören Maria Berghäll presenterar och inspirerar. Vi bjuder på fika och massor av boost!

Här stannar bussen!

Klicka på din stad och hämta din fribiljett.

Onsdagen 25 april
Luleå Lokal Ebeneser Öppet: Kl 14-16
Torsdagen 26 april
Umeå Lokal Folkets Hus Öppet: Kl 8.30-10.30
Torsdagen 26 april
Sundsvall Lokal Stadshuset Öppet: Kl 15.00-17.00
Fredagen 27 april
Gävle Lokal Söders Källa Öppet: Kl 9.00-11.00

 

Moderator och inspiratör

Maria Berghäll driver företaget Piece of Value AB och är idag en känd entreprenörsprofil. Hon har under de senaste 12 åren inspirerad, coachat och utbildat över 250 000 personer i ledarskap och entreprenörskap. Just nu är hon aktuell som moderator på turnén Café Starta & Driva Eget. Maria Berghäll startade företagarkarriären redan under skoltiden och blev europeisk mästare i Ung Företagsamhet.

Här presenterar vi partners under turnén

Vi gör turnén möjlig och kommer att vara på plats under eventen och ser fram emot att få träffa dig som har företagsplaner eller kanske redan driver företag. Här är några exepempel på vad vi kan hjälpa till med. Det finns många fler företag på plats.

Viktigt att tänka på för dig som företagare
• Ta ut lön/överskott.
• Betala skatt.
• Eget sparande till pension.
Vi ger gärna mer information under eventet.

Har du hittat din grej och vill kunna ta betalt?
Vi erbjuder ett enkelt alternativ till att starta företag. Genom egenanställning får du möjligheten att fakturera utan att behöva starta eget företag.

Ställ krav på dina leverantörer
Ska du tillverka, importera eller sälja kläder, leksaker, smycken, tvättmedel, lim eller något annat? Många företag är berörda av kemikalielagstiftningen. Ta reda på vad som gäller för din verksamhet.

Välkommen att bolla dina planer med oss!
Oavsett i vilket skede du är i ditt företagande kan Nordea vara din stabila och trygga partner. 
Några exempel frågor du bör tänka igenom innan du startar: Är det rätt tidpunkt? Hur ser marknaden och konkurrenterna ut? Vilket investeringsbehov har du? 

Vi förenklar vardagen för dig som företagare
Vårt mål är att vad du än undrar över när det gäller ditt företagande så ska du kunna få information och verktyg från oss. Testa oss!

Starta och driva eget företag - Tror du på din affärsidé? Det är en hel del att tänka på när du ska starta eget. Men det finns hjälp att få. Stöd från Arbetsförmedlingen - Träffa oss för att få information om vad som gäller vid start av eget företag.

Vi är Sveriges största a-kassa för företagare.
Många företagare känner inte till att det finns en arbetslöshetskassa för företagare, än mindre vet man vilken ersättning man har rätt till om det värsta, en arbetslöshet, inträffar.

Visma gör det enklare att starta och driva eget
Är du på jakt efter ett bokföringsprogram som passar ditt företag? Det kan vara svårt att välja rätt program, speciellt som nystartad företagare. Vi berättar gärna mer och ger våra bästa tips!

Vi vill att det ska vara enklare och tryggare att driva eget.
Medlemskap i Unionen Egenföretagare ger dig trygghet, affärsverktyg och förutsättningar för utveckling. Vi berättar mer om vad vi erbjuder dig som egenföretagare.

Designcommunityn för hemsidor & e-butiker
Snowfire är det roligaste sättet för driftiga företagare att få fler kunder via sin webbsida. Det är enkelt att starta en e-handel, skapa ett event och ta plats på nätet. Alla kan och här finns alltid någon att fråga.

“Hjälp! Sälj är inte min grej”.
En bok skriven till entreprenörer och konsulter som behöver sälja men egentligen inte vill. Här finns tips och konkreta exempel på hur du blir framgångsrik inom tjänsteförsäljning och får kunderna att gilla dig för den du är. Du träffar mig, Karin Svensson, författaren under eventet.

Myndighetssamverkan – verksamt.se
För dig som vill starta företag, driva företag eller utveckla ditt företag vidare. Tjänster: registrera företag, skapa affärsplan, starta företag-dag, räkna ut din skatt, sök företagsnamn, hitta rådgivare, anmäl momsregistrering, ändra F-skatt, checklista starta företag, checklista restaurang..

Testa oss – det kommer att löna sig!
För dig som funderar på att starta eget företag har vi samlat all information och all kompetens på ett ställe. Vi erbjuder kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning i ca 200 kommuner. Vi vill att du ska arbeta med vår affarsplan Vi har ett bra nätverk och kan erbjuda mentorskap.

Information om socialförsäkringen
Har du frågor kring ditt egna försäkringsskydd, till exempel föräldrapenning, VAB eller sjukpenning, när du ska starta eller driver företag. Vi finns på plats för att informera dig!

Tillsammans för ett enkelt företagande!
När du startar ett företag ska du i de flesta fall börja med att registrera det hos Bolagsverket. Att starta ett företag ska vara enkelt, det ska gå snabbt och det ska bli rätt. Därför erbjuder vi information, service och digitala tjänster som ska hjälpa företagare. 

SKAFFA DIG ETT FEMSTJÄRNIGT LIV
Boken som vill pusha dig att våga tro på dina styrkor, du har inom dig. Din egen kapacitet. Det handlar om att tänka fritt innanför boxen. Möt entreprenören, inspiratören och författaren Caxton Njuki.

Som företagare ställs du inför många nya situationer. Hur fungerar momsen är en vanlig fråga? Vi informerar och ger information om det och mycket annat kring skatter och avgifter som företagare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Röster från mässan

SEBs ambition är att stötta entreprenörer i alla faser och skapa lånsiktiga relationer. Mässan Eget Företag är en mycket givande och viktig mässa för oss där vi får träffa alla modiga människor som har startat eller vill starta företag. Vi ses på mässan!

Johan Berg, SEB

För Björn Lundén Information är Eget Företag en mycket givande mässa. Vi har varit med från starten och det är fantastiskt att få möta alla dessa drivna människor som ska starta eller redan driver företag. Vi hittar vi massor av nya kunder!

Ulf Svensson, Björn Lundén Information

För Visma Spcs är Eget Företag årets viktigaste mässa. Här finns allt samlat under ett tak och ett brett seminarieprogram och bra programaktiviteter i Café Entreprenör.

Boo Gunnarson, Visma Spcs

På mässan finns allt du behöver för att starta företag. Lev din dröm!

Caxton Njuki, entreprenör

Partners

Almi Företagspartner